C H E E K Y L I T T L E S M I L E;
Feb 26, 2013
.Just What I Feel Today.

Assalamualaikum. Bonjour.

Hey semua! Morning. Apa khabar? Erm Qi okay je. hmm straight to the point la. Qi tak tahu apa Qi rasa ni. Asyik rasa nak menangis je. Pagi2 dah rasa macam ni. Okay I thought after wake up at 5 o'clock rasa ni akan hilang. Tapi Qi salah. So I tried to sleep back and bangun macam biasa. Pukul 6:15. At first Qi rasa okay je. But around 7 o'clock Qi rasa macam nak nangis. Qi stress!  Qi stress dengan diri sendiri. Qi marah dengan diri sendiri. Qi bengang dengan diri sendiri. And why do I feel so? Hmm maybe because of my attitude.

Ya I know bukan salah orang menegur. Tapi salah Qi. Kalau Qi tak berubah means Qi yang tak cuba. Kalau Qi cuba pun, mungkin Qi tak mencuba sepenuhnya. So I should force myself. Right? Kalau tak paksa takkan jalan jugak. Hmm I don't know what should I do now. Just now, Qi call mak. Even though call mak nak cakap pasal birthday ayah nanti. I feel a bit hmm. Entahla. Tenang mungkin. Hmm  okayy la. Qi nak gerak masuk kelas da. Hmm no mood pun nak buat pape sekarang.  Hmm kbai.


8:08 AM •
Feb 3, 2013
Something From My Heart♥

Assalamualaikum, bonjour.



Hmm semua sihat? Hopefully korang sihat walafiat la eh. Hmm semalam Qi ada kata nak cerita pasal photoshoot kat college Qi tu kan? Hmm kalau Qi tangguh dulu pasal tu boleh tak? sebab Qi macam nak cerita benda lain la hari ni.

Tadi Qi bukak FB. Dah lama gila tak bukak FB. Lagipun sebenarnya Qi dah deactivated FB. Mula-mula memang ingat nak buat FB baru. Tapi lepas fikir-fikir balik takyah la. Tade function pun kalau Qi ada FB. Okay then saja-saja lah menyelongkar FB sana sini. Then Qi terbaca something taw. Sebenarnya cerita memang dia dah cerita kat Qi taw. Tapi entah Qi terasa nak baca balik pasal cerita tu. After Qi baca, terlintas something taw kat hati Qi. Qi ni layak ke untuk dia? Qi bukan budak baik. Dia pun dah banyak tahu cerita pasal Qi taw. 

Sometimes Qi tertanya, dia tak kisah ke kawan dengan orang macam Qi. Dia tak kisah ke sayang Qi sampai macam ni. Hmm entahlah. Qi rasa dia terlalu baik untuk Qi taw. Ya, Qi tahu Ajal Maut Jodoh Pertemuan semua kat tangan Allah. Kalau betul dia jodoh Qi alhamdulillah. Tapi kalau bukan dia jodoh Qi, Qi berdoa sangat Allah kuatkan hati Qi, kuatkan diri Qi untuk terima semua tu. Sebab Qi dah sayang dia. 

Qi takut kalau dia dapat tahu diri Qi yang sebenar, dia tak boleh terima. Tapi bukanlah bermaksud yang Qi hipokrit. Qi cakap macam ni pun sebab kitorang baru kenal setahun lebih. Qi risau, bila dia dah nampak diri Qi, dia tak suka Qi. Lagipun Qi risau perangai Qi yang agak kebudak-budakan ni buat dia meluat, buat dia menyampah. Memang dia tak pernah cakap. Qi cuma risau. Tu je. Tapi takpe. Qi akan cuba pertahankan hubungan ni sampai kita orang kahwin and sampai ke Jannah. amin.

6:58 PM •
Feb 2, 2013
Goodbye 2012 and Welcome 2013

Assalamualaikum, Bonjour.



Dah lama kan Qi tak update. Sorry la. Lately ni Qi busy sangat. Dengan UPS, aktiviti college. Ni pun baru start mid sem break. baru ada masa nak update. Btw Selamat tinggal 2012. Selamat datang 2013. Okay, Qi tahu agak terlambat untuk wish welcome to 2013 but takde la lambat mana pun kan. Baru bulan Februari. Haha

Okay, Qi takde benda nak cakap pasal tahun baru ni. Apa yang Qi tahu Qi nak cuba ubah diri ni supaya jadi yang lebih baik. Now, nak cerita pulak pasal college Qi. Qi dah dapat result muet Qi. okay it was super damn it. Hmm, Qi decide nak retake balik muet. Okay, so, my Speaking test start on 19th of February until when tak ingat. Hee. And my Listening, Writing and Reading start on March. Just wish me luck ya.

Now about my UPS. UPS baru je habis kelmarin. hee. Senang? Not really ahh. But banyak jugak masa nak get prepared actually. Yela bayangkan, khamis cuti maulidurrasul. Jumaat class macam biasa. Sabtu sampai isnin cuti lagi. Selasa start UPS. Hee. Tapi tipulah kalau Qi kata 24 hours dengan buku kan? Qi dengan roommate ada jugak tengok movie. Hari isnin tu pun sempat tengok The Hunger Games. Hee.

Okay la. Qi rasa sampai sini je kut. Sorry la cerita Qi kali ni. Next entry Qi nak cerita pasal photoshoot kat college Qi. hee. Qi nak ciou dah ni. Nak pergi rumah nenek. Ada kenduri. Au revoir :)

2:39 PM •
PASTFUTURE
My words!


" I just wanna fly away with my heart from all the bitch for a while "
Blogger since April 2009


Status : CURRENTLY IN LOVE ❤

Tagboard

" Please Spread Your Love Here ? "


Throwback

November 2012

February 2013

March 2013

May 2013

June 2013

August 2013

September 2013

October 2013

January 2014

April 2014

May 2014

June 2014

August 2014

September 2014

January 2015

April 2015

August 2015

October 2015

December 2015

July 2016

January 2017


Credits

Full edit: Qiell Kamal
Basecode: Qiell Kamal
Photo: We Heart It
Design: Inspired by Glam Up by Sora Template

Thanks GuysXD